Krónika

A kórházban kapott el egy fertőzést a 11 napos kisbaba, zokogó édesanyja karjaiban halt meg

A szülők fájdalma leírhatatlan, csak 11 nap jutott nekik a boldogságból, olvasható a Riposton megjelent cikkben.

A kórházban kapott el egy fertőzést a 11 napos kisbaba, zokogó édesanyja karjaiban halt meg
Képünk illusztráció
Fotó: Northfoto

Egy gyászoló család, amelynek 11 napos kislánya hat éve kórházi fertőzésben meghalt, „túl sokáig várt a válaszokra” az orvosoktól.

Theresának (42) és Matthew Smith-nek (53) jogi okokból megtiltották, hogy beszéljenek kislányuk, Sophia haláláról, miután a Glasgow-i Királyi Gyermekkórházban fertőzést kapott. A kis Sophia Smith alig néhány napos volt, amikor váratlanul meghalt a kórházban.

A babának a születéskor volt néhány problémája, de a szülei eleinte nem aggódtak túlzottan. De amikor csak néhány órás volt, légzési nehézségekkel átvitték a paisley-i Royal Alexandra Kórházból a Glasgow Kórházba. Anyja és apja biztosak voltak abban, hogy a kórházban vannak speciális felszerelések, és gyorsan meggyógyul Sophia.

Néhány nap alatt egyre kevesebb gép kellett, hogy segítse Sophia légzését, az ápolók pedig arról beszéltek, hamarosan hazavihetik a kisbabát. A szülők repestek az örömtől, hogy végre otthon lehetnek a kicsivel. A tizedik napon azonban az édesanya, Theresa szólt az orvosoknak, hogy Sophiával valami nincsen rendben, nagyon sápadt, nehezen mozog. Az anyai szív érezte, hogy baj van, ám az orvosok csak legyintettek, hogy Theresa csak túlaggódó édesanya.

Ám kiderült, hogy Theresának igaza volt, a kicsi ugyanis elkapott egy toxinfertőzést, amely szepszissé fejlődött. Sophia órák alatt meghalt zokogó édesanyja karjai között. Sophia teste a szepsis miatt befeketedett, a szülők ezért sem értik, az orvosok hogyan nem vették észre a jeleket. Úgy vélik, a kisbaba még ma is velük lehetne, ha akkor az orvosok nem legyintenek az édesanya aggodalmaira, hanem lefuttatnak egy tesztet. Szinte minden nap ellátogatnak a temetőbe, hogy megnézzék a kislányt, akit harcos hercegnőjüknek hívtak.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink