Krónika

Menekülni próbált a rendőrök elől, a kerítés állította meg a sofőrt

Az elkövető számos közlekedési szabályt megszegett, behajtott az egyirányú úton forgalommal szemben, nem használt biztonsági övet, és jogosítványa sem volt

El volt tiltva a vezetéstől, behajtott az egyirányú utcába, nem használt biztonsági övet, és végül a kerítésnek csapódott az a férfi, akit a rendőrök próbáltak megállítani ellenőrzés céljából Pápán – írja a police.hu.

Menekülni próbált a rendőrök elől, a kerítés állította meg a sofőrt
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

A járőrök 2023. szeptember 18-án délelőtt Pápán állítottak meg egy személygépkocsit ellenőrzés céljából. A járművezető lehúzódott az út szélére, majd hirtelen megfordult autójával, és nagy sebességgel elhajtott. A rendőrök utánamentek, majd a menekülő gépkocsi egy kerítésnek csapódott. Az egyenruhások a 33 éves helyi sofőrt elfogták, majd előállították a Pápai Rendőrkapitányságra.

Az elkövető számos közlekedési szabályt megszegett, behajtott az egyirányú úton forgalommal szemben, nem használt biztonsági övet, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy eltiltás hatálya alatt vezette a járművet, tehát vezetői engedéllyel sem rendelkezett, valamint balesetet is okozott.

A rendőrök járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűncselekmény elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit, a többi közlekedési jogsértés miatt pedig közigazgatási bírsággal sújtották, illetve szabálysértési feljelentést tettek vele szemben.

Kapcsolódó írásaink