Krónika

Második világháborús fotó bizonyíthatja az időutazás létezését

Rejtélyes fotó hozta lázba a Facebook közösségét

Lázba hozta az időutazásban hívőket egy fotó, ami egy izlandi Facebook-csoportban jelent meg a napokban – írta meg a Bors.

Második világháborús fotó bizonyíthatja az időutazás létezését
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A nem mindennapi fényképen látszólag egy férfi látható, amint egy mobiltelefonon beszélget, ami elméletileg még csak nem is lenne különös. Kivéve, hogy a fotó a második világháború idején készült. Így sokak fejébe szöget ütött a gondolat, hogy kerülhetett egy modern telefon egy 1943-ban készült izlandi Reykjavíkban készült fotóra.

A telefonáló férfi arcán enyhe aggodalom tükröződik, miközben az amerikai katonák haladnak el mellette az utcán. Sokan egyébként úgy gondolják, hogy a falnak támaszkodó telefonáló valójában egy időutazó.

„Az amerikai hadsereg elfoglalja az izlandi helyiséget, ahogy láthatjátok. Egy dolog hívja fel a figyelmet erre a gyönyörű képre, hogy az ablak fölött, a sarokban, a kép közepén egy férfi támaszkodik, és éppen mobiltelefonál” – tette hozzá az egyik kommentelő, akinek gyanús lett a fotó.

„Nem tudom, mit mondjak, nem hiszem, hogy csak telefonon beszél. Kábultan áll egyedül, más fejfedőt visel, mint a többiek, meg kendőt, és úgy viselkedik, ahogy mi tennénk manapság. Átlátja a teret, és úgy telefonál, mintha semmi dolga nem lenne – tette hozzá egy másik gyanakvó hozzászóló.

Íme a rejtélyes fotó:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink