Krónika

Jogerősen életfogytiglant kapott K. Kata kegyetlen gyilkosa

Jogerősen életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte a Fővárosi Ítélőtábla azt a Cs. Dánielt, aki 2019 nyarán egészen brutális módon végzett az eladóként dolgozó volt barátnőjével, K. Katával Kőbányán – írja a 24.hu.

Jogerősen életfogytiglant kapott K. Kata kegyetlen gyilkosa
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

A 23 éves K. Kata, aki eladóként dolgozott 2019 nyarán szakítani akart az őt rettegésben tartó Cs. Dániellel, aki már többször is megfenyegette a nőt, hogy megöli ha véget vet a kapcsolatnak. A tragikus napon aztán a férfi azzal az indokkal kéredzkedett fel a Kőbányán élő lányhoz, hogy elvigye a szakítás után nála maradt holmijait, azonban a lakásba érve Cs. Dániel gyakorlatilag szétkaszabolta, és elvágta a nő nyakát.

A szakítás nem volt előzmény nélküli, hiszen egy korábbi tárgyalás során az elhunyt testvére a bíróságon állította, hogy a férfi valósággal birtokolta a húgát, és mindig kitalált valamit, hogy ne tudjanak találkozni.

K. Kata édesapja, aki rendőrként dolgozott pedig érezte, hogy rosszul érhet véget a kapcsolat, hiszen állítása szerint Kata két héttel a tragédia előtt elment hozzá és kijelentette, hogy semmilyen kapcsolatot nem akar már a férfitól. Ekkor a férfi azt kérte tőle, hogy ne találkozzon az exével többet, valamint arra is kérte, hogy maradjon lent nála, és majd keresnek neki ott egy másik munkahelyet.

Cs. Dániel végig tagadta a bűnösségét és semmiféle megbánást nem tanúsított az egész eljárás során. Azt ugyan elismerte korábban, hogy járt a lakásban, de azt állította, hogy nem ő, hanem két idegen férfi bántalmazta a lányt. Állítása szerint azért utazott Frankfurtba a bűncselekmény után, hogy kiderítse, kik voltak az elkövetők.

A férfi egyébként már januárban, első fokon életfogytiglant kapott, a kap kérdésére pedig a Fővárosi Ítélőtábla megerősítette, hogy helybenhagyták a büntetést, így az jogerős.

Kapcsolódó írásaink