Krónika

„Kérlek, ne hagyd abba a légzést!”

A rendőr testkamerája rögzítette a drámai pillanatokat, olvasható a borsonline.hu-n megjelent cikkben. 

„Kérlek, ne hagyd abba a légzést!”
Képünk illusztráció
Fotó: NurPhoto via AFP/Nicolas Economou

Egy hős rendőr testkamerás felvételei bizonyítják, hogy milyen elképesztő küzdelmet vívott meg egy alig egyéves kisfiú életéért. Az aprócska gyermek kétségbeesett szülei is hallhatók a felvételen, amint könyörögnek a tisztnek: „Kérem, abba ne hagyja a lélegeztetést!”

Az egész ez éjszaka közepén, nem sokkal hajnali két óra után egy telefonhívással kezdődött. A halálra rémült szülők felhívták a mentőszolgálatot, hogy segítséget kérjenek kisbabájukhoz, akinek leállt a légzése. A kétségbeesett anya, Michelle Brown, aki már elvesztett egy gyermeket, könyörgött az elsősegélynyújtóknak, hogy siessenek. 

Robert Bear volt az a rendőr, aki elsőként a család segítségére sietett. A helyi rendőr éppen a Bradyville Pike környékén tartózkodott, amikor a fiú rémült édesapa leintette. 

Baer rendőr mellkaskompressziót és újraélesztést végzett az egyéves gyermeken, miközben a felvételeken látható, ahogy a gyermek apja kiabált a kisfiának, hogy maradjon vele: „Kérlek, ne hagyd abba a légzést.” 

Szerencsére a baba felébredt, és nem omlott össze újra, miután Baer rendőr kétszer is újraélesztette a kisgyermeket. A testkamerás felvételeken hallható, ahogy Baer rendőr megkönnyebbülten felkiált: „1145 a baba lélegzik. A baba nyöszörög!”

Objektum doboz

„Ha a saját fiamra gondolok, haza akarok menni és felkapni, hogy meggyőződjek róla, jól van. Soha nem fogom elfelejteni a történteket, a hangot, amit adott, amikor elkezdett lélegezni” – mesélte a drámai esetről a rendőr.

„2020-ban elvesztettem egy gyermeket, nagyon nagyra értékelem, és nagyon köszönöm. Örülök, hogy megmentetted a gyermekünket, ha te nem lettél volna, ki tudja mi történt volna. Ez egy csoda. Ő egy csoda, és büszke vagyok rá” – hálálkodott Marchelle. 

Több mint egy héttel később Baer rendőrtiszt találkozhatott Marchelle Brownnal, az egészséges kisfiú édesanyjával, és újra a kezében tarthatta a babát, ezúttal sokkal boldogabb körülmények között – írja a Mirror. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom