Krónika

Hogyan szerelmeskednek az eszkimók? Piszkos részletekre derült fény!

Az eszkimók Kelet-Szibériában és Észak-Amerikában iglukban, azaz kupolaszerű jégházakban élnek. Hagyományosan vadászó-halászó életformát folytatnak. A férfiak feladata a vadászat, míg a nők feldolgozzák az élelmet. Speciális ruházattal élik túl az extrém hideg környezetet, olvasható a promotions.hu-n megjelent cikkben. 

Hogyan szerelmeskednek az eszkimók? Piszkos részletekre derült fény!
Az eszkimók Kelet-Szibériában és Észak-Amerikában élnek
Fotó: NorthFoto/©ForumAuctions

A fejlődő világnak köszönhetően már turistaként is meg lehet tekinteni eme rejtélyes népcsoport érdekes hagyományait. Ki lehet próbálni az iglut, a motoros szánt, és akkor az eszkimók által frissen kifogott halat is meg lehet kóstolni. És mindezek után kitérhetünk az intimebb részletekre.

Egy biztos, hogy az eszkimók is szexelnek, de nem biztos, hogy az általunk elfogadott normák szerint.

Azaz egy biztos, hogy a régebbi időkben már a kisgyereket is jó előre kiházasította a család. Már egész korán, akár tízéves koruk körül is összeköltözhetett a leendő pár. Általában a mennyasszony költözött vőlegény családjához. De akkoriban szokás volt, hogy a már nővé érett arát akár az apa is elvihette egy-egy éjszakára a fia mellett.

A meglehetősen nagy távolságok miatt és a kevés lélekszám miatt senki sem akart egyedül maradni, és ha már egyszer összeházasodtak, a válás elképzelhetetlen volt. De megegyezési alapon lehetséges volt az asszonycsere.

Akár egy-egy évre is cserélhettek feleséget a férjek. De persze ha mindenki elégedett volt, ez akár hosszabb távra is lehetséges lehetett.

Napjainkban ezek a hagyományok már nem léteznek. Az eszkimók a nagy hideg miatt nem vetkőznek le az együttléthez, inkább csak meglazítanak egy-egy ruhadarabot. A zord időjárás miatt rendkívül ritkán fürdenek, van, hogy évente csak kétszer. A régi időkben a látogatónak a férjek felajánlották asszonyaikat, amit sértés volt visszautasítani. Még akkor is hálni kellett az eszkimó nőkkel, ha azok több hónapja nem fürödtek.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom