Krónika

Ámokfutás egy ferencvárosi iskolában

A jelenet egy IX. kerületi iskolában játszódott le a múlt héten, a nő többszöri figyelmeztetés ellenére, a tanítási idő közepén rontott be a gyermeke egyik órájára. Amikor az iskolaőr próbálta megakadályozni, durván ellökte őt az ingerült szülő, olvasható a blikk.hu-n megjelent írásban. 

Ámokfutás egy ferencvárosi iskolában
A ferencvárosi ügyészség egy 27 éves nőt állított elő, aki megtámadta a gyermeke intézményének iskolaőrét (képünk illusztráció)
Fotó: AFP/Jan Woitas

A ferencvárosi ügyészség egy 27 éves nőt állított elő, aki megtámadta a gyermeke intézményének iskolaőrét. A vád szerint az anyuka szeptember 11-én időpont-egyeztetés nélkül, tanítási időben rontott be az iskolába.

Bár az intézmény portása felszólította a nőt, hogy álljon meg, a vádlott ezt figyelmen kívül hagyva továbbment. Ekkor az iskolaőr többször rászólt a hölgyre, hogy mivel már zajlanak az órák, hagyja el az épület, azonban az ideges szülő nem hallgatott rá. Bement gyermeke osztálytermébe, és az óra közepén a gyerekek előtt kérdőre vonta az osztályfőnököt.

Az ügyészség közleménye szerint az osztályfőnök kérte a szülőt, hogy ezt ne a tanteremben beszéljék meg, mire a szülő még indulatosabban folytatta. Erre már az iskolaőr is megérkezett az osztályba, és felszólította, hogy amennyiben nem hagyja abba, kénytelen lesz kivezetni őt. A vádlott továbbra sem fejezte be kiabálást, és közölte az iskolaőrrel, hogy nem érhet hozzá.

Az iskolaőr mivel úgy érezte, hogy ennek a viselkedésnek nincs helye egy tanteremben, a gyerekek előtt, megfogta a nő karját. A vádlott kiszabadította a saját kezét, és meglökte az őrt, aki nekiesett a tanári asztalnak.

Az őr értesítette a rendőrséget a történtekről, és két napon belül, gyorsított eljárásban bíróság elé állították a szülőt. Végül közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettében bűnösnek ítélték és egy év – végrehajtásában két évre felfüggesztett – börtönbüntetést szabtak ki rá.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom