Krónika

„A saját szememmel láttam, hogy az apám szúrt”

Megszólalt a tiszanánai késelés gyanúsítottjának lánya

Továbbra is szereti az édesapját, de haragszik rá, amiért gyilkolt. Bernadett úgy érzi, a végzetes késszúrás örökre tönkretette az életüket. Jelenleg menekülnek, a gyilkosság után elhagyták otthonukat és azóta nem tértek haza, olvasható a borsonline.hu-n megjelent cikkben. 

„A saját szememmel láttam, hogy az apám szúrt”
Képünk illusztráció
Fotó: MH-archív/Papajcsik Péter

Először szólalt meg a tiszanánai késelésben érintett „másik család”. Mint ismeretes, augusztus 19-én szombaton délelőtt Tiszanánán két család vitája addig fajult, hogy a 18 éves Danit egy késszúrással megölték. A feltételezett elkövető maga ment be a rendőrségre feladni magát, az áldozat családja azonban azt mondja, és azóta igyekszik is ezt bebizonyítani, hogy nem az a férfi szúrt, aki feladta magát és magára vállalta a gyilkosságot. Az elkövető családja eddig hallgatott, azt mondják, leginkább azért, mert rettegnek az eset óta. A jelenleg börtönben ülő férfi lánya azonban most úgy döntött, megtöri a csendet. Bernadett 13 évet fiát félti elsősorban, és úgy érzi, az egész életük tönkrement.

Nehéz helyzetben vannak a rendőrök

Háborúvá fajult a sajnálatos tiszanánai tragédia, nem nyugszanak a kedélyek hetek óta. Mindkét család a másik család bosszújától tart, egymásra mutogatnak, videókat, kommenteket, leveleket adnak be folyamatosan a rendőrségnek bizonyíték gyanánt. Nem lehetnek könnyű helyzetben a rendőrök, akik az eset óta nyomoznak az ügyben, információink szerint már több száz kihallgatáson vannak túl, és közben még a rendet is fenn kell tartaniuk, és az esetleges tragédiává fajuló következményeket megakadályozniuk. Hogy valamikor beköszönt-e a nyugalom a két érintett családnál, azt nem tudni.

Látta, amikor az apja szúrt

Bernadett édesapja a gyilkosság után önként ment be a rendőrségre. A tragikusan meghalt fiatal szülei szerint a férfi súlyos beteg, ezért vállaltatták el vele a tettet, pedig nem ő szúrt. A lánya azt mondja, ez hazugság, az apja beteg, de nem halálos beteg, ráadásul ő látta a végzetes pillanatot. 

A saját szememmel láttam, hogy az apám szúrt 

– mondta a nő a Borsnak, majd elmesélte azt is, mi volt az a vita, ami végül a tragédiához vezetett.

Apró civakodásból lett gyilkosság

Mint kiderült, a két család viszonya nem volt felhőtlen az elmúlt években, Bernadett elmondása szerint az áldozat családjából egy nő meglopta őt két évvel ezelőtt, amiből rendőrségi ügy is lett, ez pedig rányomta a két család kapcsolatára a bélyeget. A két családból egy-egy kisfiú a tiszanánai focipályán labdázott péntek délután, amikor valami gyerekes dolgon összekaptak. Az áldozat családjából származó fiú hazarohant, és apjával, Róberttel tért vissza a pályára. 

Akkor a fiamat letérdeltette a pályán. Be volt kapcsolva a telefonján a kamera, felvette a egészet, ezt a felvételt azóta már leadtuk a rendőrségen

– mondja Bernadett, akinek a férje ezután átment a másik családhoz. A családfő mérges lett, amiért a fiát így megszégyenítette egy felnőtt a pályán, ezt akarta volna megbeszélni, de akkor nem jutottak dűlőre. Másnap, azaz szombat reggel a helyi kisboltban találkozott össze Bernadett az áldozat családtagjaival. Az áldozat családja állítja, hogy Bernadett leköpte őket, a nő azonban a Borsnak azt mondja, nem tenne ilyet. Ez a reggeli találkozás azonban beindította a folyamatokat.

Állítólag az áldozat családja fenyegetőzött először

Mint arról a Bors korábban már beszámolt, az elkövető családjából egy férfi (mint kiderült, Bernadett férje, a családfő) egy élő videót rögzített aznap délelőtt, amiben azt mondja: „L. Robit máma koporsóba kell tenni!” Ez a videó azt mutatta, hogy előre eltervelten, gyilkos szándékkal indult el Bernadett családja az áldozat családjához. Most kiderült, hogy ezt a Facebook élő videót megelőzte egy másik Facebook élő, amiben az áldozat családjának a feje, L. Róbert fenyegette meg Bernadettéket. 

Máma el kell költözni, mert rád gyújtom a házat. Máma megb**om az egész családodnak a gyomrát. Osszátok ennek a k**vának! Máma van az utolsó napod! Nyugodtan jöhettek speciálba!”

– üvöltötte az áldozat családjából a férfi. Azt, hogy az elkövetkező órákban mi történt, azóta már tudjuk. Bernadett azt állítja, az áldozat családja támadt rájuk, de az tény, hogy egy 18 éves fiú vesztette életét, őt szúrták le, az előzményeket pedig a rendőrség nyomozza és végül a bíróságnak kell megállapítania, mi történt pontosan, kit terhel büntetőjogi felelősség.

Egy menekülés lett az életük

A nő úgy érzi, a történtek miatt tönkrement az életük. „Már előtte is, de a gyilkosság után is halálos fenyegetéseket kaptunk. Az én férjemet is súlyos sérülés érte” – mondja Bernadett, akinek a férjét koponyasérüléssel, mellkassérüléssel és epidurális vérzéssel szállították kórházba. Bernadett a zárójelentést is megmutatta lapunknak, személyiségi jogokra tekintettel ezt nem adjuk közre. 

Mi akkor elindultunk utána kocsival, és azóta nem tértünk haza, mert halálosan megfenyegettek minket. Akkor éjjel 120 kilométerre menekültünk az otthonunktól 

– mondja Bernadett, aki attól fél, hogy szemet szemért alapon a 13 éves fián akarják megbosszulni Dani halálát.

Szereti az apját, de mérges rá

El kellett hagynunk az otthonunkat! Jó munkám volt, azt is fel kellett adnom. A 13 évem fiam retteg, remeg, nem alszik éjszakánként. Én tényleg nagyon sajnálom azt a fiút, de a családjának most gyászolni kellene. Én azt tenném. Nagyon szeretem az apám, de most mérges vagyok rá, amiért ezt tette az életünkkel! Nem tudom mikor lesz ennek vége, lehet sosem!” A család most már a saját költségén vállalja a hazugságvizsgálatot, már időpontjuk is van. Bizonyítani szeretnék, hogy az igazat vallják a történtekről.  „Remélem, hogy ettől vége lesz az alaptalan vádaskodásnak, és mindenki elhiszi, hogy tényleg az édesapám szúrt” – mondja Bernadett. 

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom