Krónika

Tragédia Szombathelyen: lakástűzben halt meg egy ember

Este nyolc órakor érkezett jelzés a katasztrófavédelemhez, hogy füst áramlik egy sorház egyik lakásából és egy embert kihoztak az épületből

Lakástűz következtében meghalt egy ember hétfő este Szombathelyen - közölte Mukics Dániel, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője.

Tragédia Szombathelyen: lakástűzben halt meg egy ember
Képünk illusztráció
Fotó: katasztrofavedelem.hu

A tűzoltók két járművel vonultak a Nagy Lajos király utcai sorházhoz, amelynek egyik, harminc négyzetméteres lakásában izzott egy ágy és annak környezete.

A szóvivő közlése szerint a tűzoltók kiérkezése előtt rokonok hoztak ki az épületből egy ott lakó idős, magatehetetlen férfit, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

A tűzoltók az izzó részeket visszahűtötték, hőkamerával átvizsgálták és átszellőztették az épületet. A tűz a négylakásos sorház többi lakását nem érintette; a tüzet ágyban dohányzás okozhatta, a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni - írta Mukics Dániel.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom