Krónika

Misztikus jelenség történt az Esthajnalcsillagon

A NASA a Vénuszon misztikus villanásokat fedezett fel. A bolygó felhőiben elméletileg nincsen víz, ezért is lenne érdekes, ha villámlásokat láthatnánk ott – számolt be a Promotions.

Misztikus jelenség történt az Esthajnalcsillagon
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Wally Pacholka

Claire Blaske, az Arizonai Egyetem munkatársa szerint ezeket a fényeket akár meteorok is okozhatják. A NASA-nak van elég feladata, de az Esthajnalcsillag most újra felkeltette az érdeklődésüket. Valószínűleg hamarosan új űrszondákat indítanak oda – írták.

Egyes kutatók szerint a bolygón 3–4 milliárd évvel ezelőtt még volt víz, és a hőmérséklet is sokkal alacsonyabb volt. Ebben az időszakban lehetséges, hogy mikrobiális élet alakult ki a bolygón, amely alkalmazkodott a változó körülményekhez. A NASA továbbra is igyekszik kutatni a bolygót, amiből sokat tanulhatunk a Föld jövőjére nézve, de a szélsőséges körülmények nagyon megnehezítik ezt – írja a lap.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom