Krónika

Takarítás helyett inkább a kocsikázást választotta

A 27 éves férfi ittasan döntött úgy, hogy elköti munkáltatója kisbuszát. Soha nem volt jogosítványa, egy kilométer megtétele után árokba hajtott, olvasható a police.hu-n.

Takarítás helyett inkább a kocsikázást választotta
A 27 éves férfi ittasan döntött úgy, hogy elköti munkáltatója kisbuszát.
Fotó: police.hu

A rendőrök 2023. március 31-én 22 óra körül kaptak bejelentést egy Újtikos és Tiszagyulaháza között történt balesetről. Egy kisbusz lesodródott az útról és árokba csapódott. A sofőr könnyű sérüléseket szenvedett, nem használta a biztonsági övet. Az egyenruhások még a helyszínen alkoholtesztert alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket jelzett. A további ellenőrzés során hamar kiderült az is, hogy soha nem rendelkezett még jogosítvánnyal, és a kisbuszt is a tulajdonos beleegyezése nélkül kötötte el.

A munkáltatója azzal a megbízással hagyta nála a gépjárművet, hogy takarítsa ki. Bormámoros hangulatában azonban úgy döntött, hogy egészen Tiszafüredig kocsikázik. Egy kilométerméter után lesodródott az úttestről és árokba hajtott.

A Hajdúnánási Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség miatt büntető, engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési, továbbá a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt közigazgatási eljárást folytatott vele szemben. A rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és a keletkezett iratokat megküldték az ügyészségnek.

Kapcsolódó írásaink