Krónika

Halálos ételmérgezés egy franciaországi étteremben

Rosszul tartósított szardíniát evett egy bordeaux-i étteremben egy francia nő, majd hamarosan meghalt botulizmusban (köznapi nevén: kolbászmérgezésben). A francia egészségügyi hatóságok közlése szerint a ritka betegség miatt további 12 embert kezelnek, akik többsége külföldi – számolt be az Origo.

Halálos ételmérgezés egy franciaországi étteremben
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A helyi kórház orvosa, dr. Benjamin Clozeau elmondta, hogy a nő miután rosszul lett, egy Párizs melletti kórházban kapott kezelést. Hamarosan azonban hazaengedték, és az otthonában halt meg, élettársát, aki szintén vele tartott az étterembe az intenzív osztályon kezelik – írták.

Az egészségügyi szolgálatok közlése szerint szeptember 13-án összesen 12 másik személyt is sürgősségi ellátásban részesítettek, ötük állapota annyira súlyos, hogy lélegeztetőgépen kell őket tartani. Az ételmérgezés áldozatai között ír, amerikai, német és kanadai állampolgárok is vannak – számolt be a lap.

Az eset kapcsán nemzetközi egészségügyi riasztást is kiadtak, amelyben arra kérik a kórházakat, hogy figyeljenek azokra az emberekre, akik nemrégiben Bordeaux-ban jártak, és akiknél a tünetek közt hasmenés, hányás, illetve látási és beszédproblémák szerepelnek – írja a Blikk.

Kapcsolódó írásaink