Krónika

Szelfiző turisták miatt pusztult el egy kiscsikó Walesben

Walesben, Swansea városában a turisták nagy szeretettel csinálnak fotókat lovakkal, csikókkal. Az egyik birtokon egy újszülött csikó lezuhant az egyik szikláról és elpusztult. Az állat gazdája szerint a turisták terelték a csikót a szikla szélére, hogy minél jobb képet csináljanak vele – írja a BBC alapján az Origo.

Szelfiző turisták miatt pusztult el egy kiscsikó Walesben
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Nicky Beynon családjának a farmján évtizedek óta élnek lovak. Nemrégiben azonban átgondolta a tartásukat, miután három lovát elütötték az autók, és a turisták folyamatosan zavarják őket – írják.

Beynon elmondása szerint a pónilovai lenyűgözik az embereket, akik ezért megpróbálnak velük minél jobb fotókat csinálni és megérinteni őket.

„Sokan szeretnének fényképet csinálni, de nem veszik észre, hogy mekkora stresszt okoznak az állatnak” – mondta Nicky Beynon.

A csikó áprilisban zuhant le a szikláról. Beynon szerint az történhetett, hogy az emberek megpróbáltak fényképezkedni a csikóval, ezért egyre közelebb terelték a szikla pereméhez. Elmondása szerint az újszülött csikó még bizonytalanul jár, így könnyen eleshetett.

Kapcsolódó írásaink