Krónika

Különleges járművek érkeznek szombaton a ferihegyi repülőmúzeumba

Több mint 50 különleges jármű (rendőrautó, tűzoltószer, helikopter, oldtimer) érkezik a ferihegyi repülőmúzeumba szombaton a Kéklámpás találkozóra – tudatta az Aeropark szerdán az MTI-vel.

Különleges járművek érkeznek szombaton a ferihegyi repülőmúzeumba
Az eseményre érkező járművek konvojban, rendőri felvezetés mellett csaknem egy órán át tartó felvonulásra indulnak az Aeropark–Vecsés–Ecser–Vecsés–Aeropark útvonalon
Fotó: aeropark.hu

A közlemény szerint a 2021-ben indított programmal a kéklámpás szolgálatok munkáját szeretné közelebb hozni mindenkihez az Aeropark, ezért a járműbemutatók mellett számtalan interaktív eseménnyel készülnek a szervezők.

A Légirendészeti Szolgálat MD902-es helikoptere, valamint a Légimentők EC–135-ös helikoptere a tervek szerint 10 órakor landol a múzeum területén. Az ország számos részéről Ferihegyre látogató hivatásos és önkéntes tűzoltó szervezetek a többi között Mercedes, Rosenbauer, Rába, Steyr, Iveco-Magrius típusokat vonultatnak fel. A Hagyományőrző Rendőrszázad az ország legkisebb rendőrautójával, illetve az első nyugati típusú rendőr gépkocsijával érkezik, de az érdeklődők megnézhetik majd azt a páncélozott Opel Campot is, amely évtizedeken át szolgált lövészjárműként a Ferihegyi Repülőtéren. A Bicskei Önkormányzati Tűzoltóság szakemberei látványos műszaki mentési bemutatót tartanak, amely során kiderül, mi történik egy baleset helyszínén, hogyan emelik ki a sérülteket, hogyan számolják fel a káreseteket – sorolták.

Úgy folytatták, hogy a III. Kéklámpás Találkozó egyik leglátványosabb programja az lesz, hogy az eseményre érkező járművek konvojban, rendőri felvezetés mellett csaknem egy órán át tartó felvonulásra indulnak az Aeropark–Vecsés–Ecser–Vecsés–Aeropark útvonalon.

Kapcsolódó írásaink