Krónika

Úton van a segítség a földrengés sújtotta Marokkóba + VIDEÓ

A Magyar Református Szeretetszolgálat első küldöttsége vasárnap repült Marrákesbe

A szervezet első küldöttsége vasárnap repült Marrákesbe, hogy tartós élelmiszerekkel és tisztálkodási szerekkel támogassa a családokat, valamint a helyi szükségleteket felmérve megtervezze a további segítségnyújtást – közölte a Ripost.

Úton van a segítség a földrengés sújtotta Marokkóba + VIDEÓ
Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Hegedűs Gábor, az MRSZ Kutató-Mentő Csoportjának vezetője Marokkóba indulásuk előtt Budapesten, a szervezet központjában
Fotó: Facebook/Magyar Református Szeretetszolgálat

A vasárnapi budapesti sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nap folyamán indul Marokkóba Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója és Hegedűs Gábor, az MRSZ Kutató-Mentő Csoportjának vezetője, akik a helyszínen több tonna adományt szállítanak a földrengésben leginkább érintett térségekbe. Az észak-afrikai országot segítő misszió támogatására adománygyűjtést is hirdet a karitatív szervezet.

„Elsősorban nem kutyás keresésre vagy eltűnt emberek keresésére szakosodunk most, hanem humanitárius segítséget tervezünk nyújtani a földrengés károsultjainak, akik szükséget szenvednek ezekben a napokban” – emelte ki Juhász Márton, hozzátéve, hogy az adományozott termékeket nem itthonról viszik ki, hanem Marokkóban vásárolják meg, és ott bérelt járművekkel fogják azokat célba juttatni, jellemzően tartós élelmiszereket és higiéniai felszereléseket.

„Az adományok célba juttatása mellett felmérik a helyi szükségleteket az MRSZ Kutató-Mentő Csoportja pedig már készenlétben van, hogy szükség szerint, akár hétfőn, útra kelhessenek erősítésként, akárcsak tették februárban a Törökországot sújtó földrengés után” – fűzte hozzá Juhász Márton.

Ahogy a Ripost is beszámolt, Marokkói Királyság történelmének legerősebb földrengése pusztított péntek éjszaka: a 7-es erősségű földrengés halálos áldozatainak száma már meghaladta a kétezret, emberek ezreinek vált lakhatatlanná az otthona.

A Magyar Református Szeretetszolgálat a földrengést követő reggelen felvette a kapcsolatot a mentést irányító helyi és nemzetközi szervezetekkel, hogy hathatós segítséget nyújthasson a bajbajutottak számára. A marokkóiak tájékoztatása szerint jelenleg leginkább humanitárius segítségre, így élelmiszerre, tisztálkodási szerekre, takarókra van a legnagyobb szükségük a helyieknek – írja az MTI.

Az útnak induló csapat a Tények stábjának is nyilatkozott:

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink