Krónika

Csodával határos módon túlélt egy 600 méteres zuhanást egy hegymászó Új-Zélandon

A Taranaki-hegy Új-Zéland egyik leghalálosabb hegye

Egy új-zélandi hegymászó csodával határos módon, csak kisebb sérülésekkel túlélt egy 600 méteres zuhanást a Mount Taranaki hegy oldaláról. A helyi rendőrség szerint a férfi a tavaszias időjárásnak köszönheti az életét, ami megolvasztotta a jeget, így a zuhanás után a puha hóban landolt.

Csodával határos módon túlélt egy 600 méteres zuhanást egy hegymászó Új-Zélandon
A Taranaki-hegy Új-Zéland egyik leghalálosabb hegye
Fotó: NorthFoto

Az új-zélandi hatóságok a balesettel kapcsolatban közölték, hogy a hegymászó kivételesen szerencsés, hogy életben van – írja a BBC.

A férfi körülbelül hatszáz métert zuhant a mélybe, ez a magasság megegyezik a szaúd-arábiai Makkah Clock Royal Tower épületével, amely a világ egyik legmagasabb épülete.

A hegymászó egy, a Taranaki hegyet megmászó csoport tagja volt, amikor szeptember 9-én, szombaton, helyi idő szerint dél körül lezuhant a csúcsról.

Társai végignézték a szörnyű balesetet, majd a bajba jutott férfi keresésére indultak, később pedig csodával határos módon élve találták meg.

A Taranaki-hegy Új-Zéland egyik leghalálosabb hegye, 2021-ben két alpinista ugyanarról a helyről zuhant a halálba, ahonnan most a hegymászó is.

Az új-zélandi hatóságok szerint a kedvezőtlen időjárás a durva terepviszonyokkal kombinálva rendkívül egyedi környezetet teremt a hegyen. Egyetlen hiba is katasztrofális lehet.

Kapcsolódó írásaink