Krónika

Durva trükköt vetett be a magyar kutyatolvaj

Hajfestékkel próbálta meg elmaszkírozni a lopott kutyát egy férfi Somogy vármegyében. A csel nem vált be, a tettest pedig a rendőrség hamarosan előállította, olvasható a Riposton.

Durva trükköt vetett be a magyar kutyatolvaj
Képünk illusztráció
Fotó: AFP/Cristina Vega Rhor

Hajfestékkel festette át egy csivava szőrét a tolvaj Magyarországon: abban reménykedett, hogy így a kutyus gazdái nem fognak ráismerni kedvencükre. A bűnöző terve nem jött be... Íme a nem mindennapi történet!

A Somogy vármegyei Csokonyavisontán a kinézett kutyát a tettes nemes egyszerűséggel felkapta az utcán és magával vitte. A gazdái, mialatt elveszett kedvencüket keresték, becsöngettek abba a házba is, ahol a kutyatolvaj lakott, és meghallották a csivavájuk nyüszítését. Ez buktatta le az elkövetőt, aki már végre is hajtotta tervét a jószágon: hajfestékkel átszínezte a négylábút. Ám hiába, a kutyus hangja egyből elárulta a bűnözőt, akinek a terve több szempontból is balul sült el. Bár a kétéves Roni hazakerült a családjához, a hajfesték gondokat okozott a jószágnál. Gazdája szerint a kutyus korábban nagyon rosszul volt, alig evett és ivott.

A humán hajfesték teljesen másképp működik egy állaton, ugye egy állatnak a bőrszerkezete teljesen más, úgyhogy ilyen szempontból az állatokra ezeket tilos használni

– mondta el a Tényekben Faluvégi András szakállatorvos.

A rendőrség előállította a 40 éves gyanúsítottat, aki beismerte a tettét.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink