Krónika

Felkavaró élményeiről mesélt egy nő, aki túlélte a marokkói földrengést +VIDEÓ

Lois Fox, egy tyneside-i nő az ITV brit műsorszolgáltatónak mesélte el, hogy milyen borzalmakat élt át a földrengés éjszakáján. A nő éppen Marrákesben töltötte a nyaralása utolsó éjszakáját, amikor megtörtént a 6,8-as erősségű pusztító földmozgás – számolt be a Magyar Nemzet.

Felkavaró élményeiről mesélt egy nő, aki túlélte a marokkói földrengést +VIDEÓ
A marokkói Ouarzazate-ben élő lakosok, akik nyílt utcán kerestek menedéket
Fotó: NorthFoto

A nő a csoportjával együtt volt, amikor hirtelen hangos morajlást hallottak, majd elmondása szerint elszabadult a pokol. Az egész épület rázkódni kezdett, mire a tetőre siettek, mert attól féltek, hogy hirtelen összeomlik alattuk az épület – írták.

Amikor a rengés abbamaradt, a csoport kiszaladt az utcára, távol az épületektől. Lois Fox azt mondta, hogy az utca egy valóságos mészárszék volt, rengeteg sérültet és halottat lehetett látni. Az asszony most is a repülőtéren várja, hogy eljusson Londonba és maga mögött hagyja a rémálmot.

– A repülőtéren nagyon sok sokkos állapotban lévő és kimerült utazó van. Nagyon remélem, hogy nem lesz utórengés, ami hatással lenne a járatomra. Még mindig próbálom feldolgozni a történteket, amiket újra és újra átélek. Örülök, hogy élve kijutottam, hiszen annyi ártatlan ember halt meg – fogalmazott a brit nő.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink