Krónika

Japánban köthető meg a világ valószínűleg legfurcsább biztosítása

Japánban a lelkes golfozók gyakran biztosítást kötnek a saját védelmükben, ám nem fizikai sérülés vagy hasonló probléma ellen. A biztosítást azok kötik, akiknek komoly anyagi problémát okozhat, ha esetleg túl jók vagy szerencsések a játékban – számolt be az Origo.

Japánban köthető meg a világ valószínűleg legfurcsább biztosítása
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

Világszerte számos különös eseményre lehet biztosítást kötni, ám a legfurcsább szolgáltatás valószínűleg Japánban érhető el. A lelkes és tehetséges (vagy szerencsés) golfozók ugyanis arra az esetre köthetnek biztosítást, ha túl jól játszanak. A szigetországban régi hagyomány, hogy ha egy társaság golfozni megy, és valakinek sikerül egy ütésből betalálnia a lyukba (hole-in-one), annak ajándékokat és italokat kell vásárolnia a barátainak – írják.

A portál szerint ez azonban rendkívül költséges szerencse, így egyes biztosítók előálltak egy szolgáltatással, amely ebben az esetben segíti a játékos ügyfelet. A kötvény legfeljebb 3000 dollár értékű ünneplést fedez, a díja pedig évi 65 dollárnak (kb. 23 ezer forint) felel meg.

A japán biztosítótársaságok becslése szerint minden 10.700 golfkörben egyszer fordul elő ilyen szerencsés találat. A biztosítás ráadásul népszerű is. Csaknem négymillió amatőr golfozó rendelkezik ilyen kötvénnyel, vagyis a japán golfozók közel 40 százaléka – írták.

Kapcsolódó írásaink