Krónika

Egy mókuskerékben akarta átfutni az Atlanti-óceánt egy floridai férfi – letartóztatták

Reza Baluchi bombával és öngyilkossággal is fenyegetőzött, olvasható a mandiner.hu-n.

Egy mókuskerékben akarta átfutni az Atlanti-óceánt egy floridai férfi – letartóztatták
A szerkezet, melyet bóják tartottak fent, nem tűnt túl biztonságosnak
Fotó: YouTube

Letartóztattak egy floridai férfit, miután egy mókuskerékre hasonlító, házilag készített hajóval próbált „Londonba szaladni” az Atlanti-óceánon keresztül – olvasható a BBC cikkében. A lap szerint az amerikai parti őrség augusztus 26-án a Georgia állambeli Tybee-sziget előtt mintegy 110 kilométerre fogta el Reza Baluchit. A rögtönzött szerkezet, amelyet használt, kerék alakú, és lapátok vannak rajta, amelyek a kerék forgása közben előre mozgatják.

„A hajó állapota alapján – amely a vezetékek és a bóják miatt úszott a vízen – az amerikai parti őrség tisztjei megállapították, hogy Baluchi nyilvánvalóan nem biztonságos utazást hajtott végre”

– áll a büntetőfeljelentésben. A férfi különleges útja akkor kezdődött, amikor a helyi tisztviselők egy nagy hurrikán érkezésére készültek. A férfi a felszólítás ellenére nem volt hajlandó elhagyni a hajót, és öngyilkossággal fenyegetőzött. A bírósági dokumentumok szerint azt is állította, hogy bomba van a szerkezetben. Szeptember 1-jén végül megadta magát, és elhagyta a „hajóját”, majd a parti őrség egyik miami bázisára szállították.

Kapcsolódó írásaink