Krónika

Kitüntették a pásztói rendőröket, mert nem fogadtak el vesztegetési pénzt

„Oldjuk meg a helyzetet okosba” – mondta a pásztói rendőröknek egy ecsegi férfi, akit 2023. szeptember 4-én ellenőrzés alá vontak – számolt be a Police.hu.

Kitüntették a pásztói rendőröket, mert nem fogadtak el vesztegetési pénzt
Kitüntetés
Fotó: Police.hu

A Pásztói Rendőrkapitányság Rendészeti Osztályának egyenruhásai, Balogh Dávid rendőr zászlós, körzeti megbízott és Danyi Kevin rendőr őrmester, járőr szeptember 4-én éjszakai közterületi járőrszolgálat ellátásuk során, Szarvasgedén ellenőrzés alá vontak egy személygépkocsit, amelyet egy 43 éves ecsegi lakos vezetett. Munkatársaink a nyilvántartások ellenőrzése során megállapították, hogy a férfi vezetői engedélye egy korábbi ittas járművezetés miatt visszavonásra került, így a járművét az ellenőrzéskor engedély nélkül vezette. Itt még nem fejeződött be a történet. Az ecsegi lakos – az alkoholszondás vizsgálat eredménye szerint – nem tanult korábbi hibájából, és a vezetés előtt ismételten szeszesitalt fogyasztott, ami miatt az egyenruhások a helyszínen elfogták és megkezdték előállítását a Pásztó Rendőrkapitányságra. A férfi az intézkedés közben közölte, hogy a helyzetet oldják meg „okosba", ezért felajánl nekik 50 000 forint készpénzt elengedése esetére. A járőr visszautasította a jogtalan előnyt, és az intézkedés alá vont személlyel folytatott beszélgetést a nála lévő szolgálati mobil készülékkel rögzíttette, majd jelentette szolgálati elöljáróinak – írták.

A Pásztói rendőrkapitányág az engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt őrizetbe vett férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség, a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség pedig hivatali vesztegetés bűntett elkövetése miatt folytat eljárás – számolt be a rendőrség.

Dr. Somssich Gabriella rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, vármegyei rendőrfőkapitány és Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes 2023. szeptember 5-én a szakszerű, példaértékű intézkedése és eredményes szakmai munkája elismeréseként oklevélben részesítette az intézkedő járőröket – írták.

Kapcsolódó írásaink