Krónika

Ittasan és bedrogozva okozott halálos balesetet egy nyugalmazott rendőrezredes

Ittasan, bedrogozva okozott halálos közúti balesetet a román rendőrség bukaresti szervezett bűnözés elleni osztályának nyugalmazott vezetője. Egy nő életét vesztette, egy másik pedig megsérült, olvasható a blikk.hu-n megjelent cikkben.

A balesetet az 59 éves Constantin Păun nyugalmazott ezredes okozta, aki 1996 és 1999 között Gavril Dejeu belügyminiszter kabinetfőnöke volt. Az információt Dumitru Coarnă független parlamenti képviselő, a belügyminisztérium és a rendőrség dolgozóinak érdekvédelmét ellátó szakszervezet korábbi vezetője is megerősítette a Realitatea TV-nek. A képviselő szerint a balesetet okozó volt rendőr 2015-ben ment nyugdíjba, de még aktív időszakában alkoholproblémái voltak – írja a román G4Mediára hivatkozva a Transtelex.

Az Ilfov megyei rendőrség közleménye szerint a szombati balesetben egy 51 és 56 éves nő sérült meg, utóbbi nem sokkal később életét vesztette a kórházban.

A sofőr öt parkoló autóba is beleszaladt. A helyszínen végzett tesztek alapján a férfi alkoholt és pszichoaktív szereket is fogyasztott.

Kapcsolódó írásaink