Krónika

Sárba fulladt fesztivál – VIDEÓ

Egy ember meghalt az Egyesült Államokban

Nyomoz a rendőrség a nevadai Burning Man fesztiválon történt haláleset miatt. A fesztivál helyszínét hatalmas eső változtatta sártengerré, mintegy 70 ezer ember gyakorlatilag túszul esett, sem az emberek, sem a járművek nem tudtak mozogni. Még napokba telhet, míg a föld felszárad.

Sárba fulladt fesztivál – VIDEÓ
Burning Man fesztival
Fotó: NorthFoto

A rendőrség nem közölte a fesztiválozó halálának okát, a családját értesítették a történtekről. A fesztiválozóknak az elmúlt naphoz képest annyiban könnyebb a dolguk, hogy a vécéket kiürítették, így már azokat tudják használni. A szervezők azonban felszólították a résztvevőket, hogy spóroljanak az élelemmel, vízzel, mert több napba is telhet, amíg a föld felszárad annyira, hogy az utánpótlást szállító járművek be tudjanak hajtani.

A BBC riportjából kiderül, hogy az emberek próbálnak egymásnak segíteni, megosztják a tartalékaikat, akik lakókocsival érkeztek, befogadnak másokat, akik sátraztak volna – azokat elöntötte a víz.

Zuhanyozni nem tudnak, mint mondták, nagy kelete van a babatörlő kendőknek, noha az is fogyóban van. Másokat nem zavar a rendkívüli helyzet, és buliznak tovább.

A portál azt írja, a Burning Mant 1986 júniusában alapították, és először 1990-ben rendezték meg a nevadai Black Rock sivatagban – írta a BBC.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink