Krónika

Brutálisat hibázott Kamilla királyné

Utólag ő is megbánta, hogy megtette

Kamilla súlyosan megszegte a protokollt egy fontos eseményen – írta meg a Promotions.

Brutálisat hibázott Kamilla királyné
Károly király és Kamilla királyné
Fotó: JENS KALAENE / DPA-ZENTRALBILD / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

Kamilla az elsők között barátkozott Meghan Markle-vel. Az akkoriban még hercegné titulust viselő királyné minden erővel azon volt, hogy a királyi család hamar befogadja Harry választottját, bár Vilmos nem titkolta, hogy többször is próbálta lebeszélni öccsét az esküvőről. Ha volt is valamilyen aggodalma Károly idősebb fiának, az igaznak bizonyult. Harry és Meghan különváltak a brit királyi családtól, azóta is Amerikában élnek.

Igaz, mostanában sokat lehet olyan pletykákat hallani, hogy a házaspár viszonya nagyon megromlott, és talán már a válást is fontolgatják, ám mind ez idáig egyetlen megbízható forrás sem erősítette ezt meg. Az viszont bizonyos, hogy Harry a napokban hazatér Nagy-Britanniába, hogy részt vegyen a tavaly elhunyt II. Erzsébet emlékére rendezett eseményen, Balmoralban, bár meghívót szándékosan nem kapott rá.

Mint kiderült, Kamilla annak idején elég nagy hibát engedett meg magának Meghan kedvéért. A jelenlegi királyné néhány éve súlyosan megszegte a protokollt egy igen fontos családi eseményen, Károly 70. születésnapi partiján.

A Daily Mirror szemlézett Andrew Morton könyvéből, amit Meghan Markle-ről írt még 2018-ban.

„Azon a napon Kamilla, Cornwall hercegnéje, aki korábban Kate Middletonnak a királyi tanulóévei alatt tanácsot adott a protokollszabályokkal kapcsolatban, szó nélkül jelezte az őket figyelőknek, hogy Meghan mostantól egy közülük” – olvasható a kötetben.

Ám ez még nem minden: a nagyszabású eseményen Kamilla többször is megfogta Meghan kezét, és a parti végén két puszival búcsúzott tőle – ez egyáltalán nem megengedett a brit királyi család protokollszabályzata szerint. Meghannek persze Kamilla közeledése sem volt elég kedves gesztus: továbbra is azon a véleményen van, hogy Harry családja az elejétől fogva kirekesztette őt, folyamatosan kívülállóként tekintettek rá, és esélyt sem adtak neki a beilleszkedésre.

Kapcsolódó írásaink