Krónika

Egy nap alatt három díler

A rendőrség kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást egy 53 éves asszonnyal, 25 éves fiával, továbbá egy 38 éves balinkai férfival szemben, olvasható a Police.hu-n megjelent cikkben.

Egy nap alatt három díler
Képünk illusztráció
Fotó: MH/Purger Tamás

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság, a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály és a Móri Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében, otthonukban fogták el a dílereket 2023. augusztus 30-án.

A nyomozás fényt derített rá, hogy a 25 éves móri férfi 2022 decemberétől idén május végéig rendszeresen vásárolt kábítószert a 38 éves balinkai ismerősétől, melyet 53 éves édesanyjával közös móri lakóhelyükön, valamint a környező településeken többeknek továbbértékesítettek. A gyanúsítottak otthonában megtartott kutatás során a rendőrök 4 és fél kilogramm amfetamint, 1 kilogramm marihuána növényi származékot, 88 gramm mennyiségű speed port, több mint 2000 darab kábítószergyanús tablettát, a kábítószer előállításához alkalmas berendezéseket és vegyi anyagokat, a tiltott szerek árusításához szükséges eszközöket, digitális mérleget, őrlőt és simítózáras tasakokat, mobiltelefonokat, továbbá feltételezhetően a bűncselekményből származó mintegy kettőszázezer forintot foglaltak le.

A rendőrök a két férfit 2023. augusztus 30-án délután – őrizetbe vételük mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki, egyúttal kezdeményezték letartóztatásukat. Az 53 éves asszonnyal szemben – bűnsegédként – kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség. A nyomozók a büntetőeljárás során vizsgálják, hogy a drogértékesítők milyen kiterjedt fogyasztói kört láthattak el.

Kapcsolódó írásaink