Krónika

Ötvenezren áram nélkül az éjszakai viharok miatt

Több mint ötvenezer háztartásban okoztak áramkimaradást hétfő éjjel és kedden hajnalban Nyugat-Szlovákiában a heves esőzésekkel kísért viharok – jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség hivatalos forrásokra hivatkozva kedden.

Ötvenezren áram nélkül az éjszakai viharok miatt
Képünk illusztráció
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/dpa/Arne Dedert

A mintegy egyhetes forró, száraz időjárás után érkezett viharok leginkább a nyitrai és a nagyszombati megyékben okoztak fennakadásokat az áramszolgáltatásban – erősítette meg a szlovák hírügynökségnek a nyugat-szlovákiai áramszolgáltató szóvivője, aki szerint az érintett régióban kedden reggel még 4000 háztartás volt villanyáram nélkül.

Az áramszüneteket a vezetékeket megrongáló villámok, illetve a viharok által kidöntött fák miatti vezetéksérülések okozták.

Az országos tűzoltóparancsnokság (HaZZ) közlése szerint a nyugat-szlovákiai régióban az éjszaka során 112 helyszínre kellett kiszállniuk a tűzoltóknak a heves viharok okozta károk eltávolítására.

Kapcsolódó írásaink

Hurrikánra készül Florida

ĀAz Idalia trópusi viharként vasárnap még Kubában okozott jelentős károkat és komoly esőzést, majd a Mexikói-öböl térsége felett hurrikánná erősödött