Krónika

Kiderült melyik borért rajongott Diana hercegné

Bár a néhai Diana hercegné életét már számos alkalommal feldolgozták filmekben és más alkotásokban, van egy dolog, amire még nem tértek ki, pedig bizonyára sokakat foglalkoztat: mi volt a fiatal hercegné kedvenc itala? – olvasható a blikk.hu-n megjelent cikkben.

Kiderült melyik borért rajongott Diana hercegné
Fotó: NorthFoto

Nem titok, hogy a brit királyi család tagjának lenni igencsak stresszes feladat, így nem meglepő, ha egy munkával és feszültséggel teli nap után a hercegek és hercegnők alig várják, hogy egy pohár bor mellett relaxáljanak. Diana is hasonlóan volt ezzel.

Darren McGrady, a királyi család egykori séfje Diana idejében dolgozott a palotában, s mivel 11 éven át szolgálta Erzsébet királynőt, így igencsak jól megismerte a család étrendjét és étkezési szokásait, köztük Dianáét is. A Bustle-nek adott interjújában részletesen mesélt a hercegné kedvenc ételeiről és italairól, beleértve az alkoholokat is.

Bár McGrady szerint a néhai hercegné nem volt az alkohol nagy kedvelője, néha-néha azért szívesen elkortyolt egy kis chardonnay-t.

„A Puligny Montrachet volt az a bor, amelyet a Kensington-palotában a legtöbbször felszolgáltunk” – árulta el, hozzátéve: bár a chardonnay-t kedvelte, a pezsgőktől, vörösbortól és koktéloktól tartózkodott, ugyanis míg a pezsgők túl jó kedvet okoztak neki, a vörösbortól megfájdult a feje, a koktélok pedig teljesen kiütötték őt.

Ugyan az alkohol nem tartozott Diana kedvenc élvezetei közé, a hercegné imádta a csokoládét, a licsi gyümölcsöt és a sajtot.

„Mindig tartottam egy tál licsi gyümölcsöt a konyhában. Diana bejött, odahúzott egy széket, és csak beszélgetett, miközben gyümölcsöt és sajtot evett, mint egy mókus” – mesélte McGrady.

Ami a bort illeti...

Puligny-Montrachet egy település, amely a kelet-franciaországi Côte-d'Or megyében található, és ez a burgundi borok jól ismert elnevezése is Côte de Beaune központjában, ahol a világ egyik leghíresebb szőlőültetvénye, a Montrachet található. Bár itt is készül kis mennyiségben pinot noir vörösbor, a terület elsősorban a chardonnay fehérborairól ismert. A Puligny-Montrachet-en belül négy Grand Cru és 17 Premier Cru szőlőültetvény található. A chardonnay vitathatatlan sikere ezen a területen számos tényező következménye. Ebben a régióban az Olivier Leflaive Frères gyártja a csúcsminőségű borokat. Jelenlegi árán egy 2020-as évjáratú chardonnay palackja közel 40 ezer forintba kerül.

Kapcsolódó írásaink