Krónika

Sétahajó és teherhajó ütközött Mallorca mellett

Kitört a pánik

Egy tengerjáró sétahajó összeütközött egy teherhajóval egy viharban a spanyolországi Mallorcán. A vállalat közlése szerint néhány embert a fedélzeten ápolnak, miután kisebb sérüléseket szenvedtek – írja az Origo.hu.

Sétahajó és teherhajó ütközött Mallorca mellett
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A P&O hajózási vállalat Southamptonban állomásozó hajójának utasai elmondták, hogy a jármű úgy úszott el, mint egy papírhajó.

A hajó Palma városában marad, hogy a műszaki felmérést elvégezhessék.

Helyi idő szerint 11 óra körül egy hirtelen szélvihar elszakította a horgonyt a kikötőben. Jóval távolabb sodródtak a kikötőhelytől, és egy közeli teher-/rakományhajónak ütköztek.

Az egyik utas elmondta, hogy az eset akkor történt, amikor a helyi tűzoltóság és a legénység vészhelyzeti gyakorlatot hajtott végre.

Egy másik utas, Dale Hopkin szerint pánik tört ki a fedélzeten, amikor a napozóágyak felborultak. A hajó közel került a kikötő hullámtörő szikláihoz.

Egy másik nyaraló, Tilley Eve azt mondta, hogy körülbelül két órán keresztül nagyon rossz volt a helyzet. Néhány család mentőmellényt adott a gyermekeire.

A vihar valószínűleg egyike azoknak a súlyos zivataroknak, amelyek a Baleár-szigeteket érintik.

Hullámzó esőzések és óránként akár 120 kilométeres széllökések is lecsaptak a szigetekre.

A körülmények miatt több, mint húsz járatot töröltek – közölte a spanyolországi repülőterek üzemeltetője.

A szigetcsoport egyes részeire vonatkozó időjárási figyelmeztetést hétfőig meghosszabbították.

Az utasok hozzáférhetnek a fedélzeti szórakoztató tevékenységekhez, amíg a műszaki csapatok elvégzik a hajó állapotfelmérését – írta a BBC.

Kapcsolódó írásaink