Krónika

Megmentette egy kislány életét – a hőstettét még Giorgia Meloni is méltatta

Mattia Aguzzi megfogta az ötödik emeltről zuhanó kislányt

Az olaszországi Torinóban majdnem tragédia történt. Egy kislány kizuhant az ötödik emeletről szombaton délelőtt, de megmentette az életét egy férfi – írta meg az ANSA, számol be a mandiner.hu.

Megmentette egy kislány életét – a hőstettét még Giorgia Meloni is méltatta
Képünk illusztráció
Fotó: NorthFoto

A négyéves kislány átmászott az erkély korlátján a párkányra, amit egy fiú vett észre a szemközti házból. Ezt követően azonnal kiabálni kezdett, hogy segítsenek a kislánynak.

A környéken élő 37 éves Mattia Aguzzi meghallotta a kiálltást, aki pont bevásárolni indult barátnőjével. „A kislány egyre inkább kihajolt, aztán már csak kapaszkodott, a lába a levegőben kalimpált” – mesélte Aguzzi a látottakat. A férfi kiabált neki, hogy másszon vissza, de a gyerek nem hallotta.

Ekkor a kislány zuhanni kezdett, de a férfi azonnal odaugrott.

„Becsuktam a szemem és csak reménykedtem. Próbáltam tompítani a zuhanás okozta ütést, így mindketten a földre kerültünk” – mondta. A kislány egy pillanatig nem mutatott életjelt, de aztán sírni kezdett.

A férfi hősiességéről Giorgia Meloni is megemlékezett a Twitteren. „Sok tisztelet és hála ennek a fiatal hősnek” – írta az olasz miniszterelnök.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink