Krónika

Csáky Csongor: Az NMHH programjai rendkívül hasznosak a Rákóczi Szövetség táborozóinak

Az NMHH munkatársai több mint hatvan foglalkozást tartottak a Rákóczi Szövetség táboraiban

„A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) programjai a Rákóczi Szövetség táboraiban rendkívül hasznos tudást adtak a fiataloknak” – mondta a Rákóczi Szövetség elnöke kedden az MTI-nek nyilatkozva.

Csáky Csongor: Az NMHH programjai rendkívül hasznosak a Rákóczi Szövetség táborozóinak
Rákóczi Szövetség tábora
Fotó: Facebook/Rákóczi Szövetség

Csáky Csongor hozzátette, örömmel fogadták az NMHH megkeresését; a résztvevők többek között olyan programokon vehettek részt, amelyek megmutatták, hogyan igazodhatnak el a médiában, milyen nehézségek jelentkeznek a szakmában, és milyen veszélyek veszik körül őket a digitális környezetben.

Az NMHH munkatársai több mint hatvan foglalkozást tartottak a Rákóczi Szövetség táboraiban, különböző workshopokon, interaktív foglalkozásokon és előadásokon vehettek részt a táborozók; betekinthettek a filmkészítés rejtelmeibe, használhattak kamerát, kipróbálhatták a vágást, de drónt is irányíthattak.

A diákok az előadásokon megtudhatták, hogyan kezeljék a híreket és hogyan fogyasszák a médiatartalmakat, emellett felfedezhették a közösségi média azon részét, amelyet felhasználóként eddig valószínűleg nem ismertek – közölte Csáky Csongor, hozzáfűzve: a médiahatóság szakemberei elmondták, mit érdemes megosztani magukról a közösségi platformokon és mi az, amit nem, valamint azt is, hová fordulhatnak a fiatalok, amennyiben zaklatás éri őket az interneten.

Elsősorban a középiskolás korosztály vett részt a médiaszakemberek foglalkozásain, de az egyetemistákat és a fiatalabbakat is igyekeztek megszólítani. Csáky Csongor úgy fogalmazott, fiatalos, lendületes, dinamikus programokon vehettek részt a Rákóczi Szövetség táborozói. Jelezte, idén nyáron 31 országból 13 ezren érkeztek a szövetség 28 táborába.

A Rákóczi Szövetség honlapja szerint vasárnap kezdődött el a III. Összmagyar Középiskolás Tábor Sátoraljaújhelyen, ahová a szövetség 42 Kárpát-medencei középiskolai szervezetének mintegy félezer diákja érkezett a diaszpórában élő társaikkal együtt.

Kapcsolódó írásaink