Krónika

Eljárás indult a balesetet okozó embercsempésszel szemben

Embercsempészés bűntette és halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás azzal a férfival szemben, aki csütörtökre virradóra borult árokba mikrobuszával Ásotthalomnál – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője pénteken az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, az ügyészség indítványozta a moldáv férfi letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi csütörtökön nem sokkal éjfél után vett fel az általa vezetett járműbe 19, magát szír állampolgárságúnak valló illegális határátlépőt azért, hogy őket a megbízói utasítása szerint Ausztriába szállítsa. A férfit kis idő múlva Ásotthalom külterületén a rendőrök igazoltatni akarták. A gyanúsított először megállt, majd miután a rendőrök az autóból kiszálltak, elhajtott, és a folyamatos jelzések ellenére sem állt meg. A férfi a nagy sebesség és az utasok száma miatt egy kanyarban elvesztette uralmát a jármű felett, amely egy vízelvezető árokba borulva állt meg.

A baleset következtében egy határsértő a helyszínen meghalt, négy ember súlyos, tizennégy könnyű sérüléseket szenvedett. A gyanúsított a balesetet követően az erdőbe menekült, ahonnan a rendőröknek több órai kutatást követően sikerült előállítaniuk, majd őrizetbe venniük – tudatta a csoportvezető ügyész.

Kapcsolódó írásaink