Krónika

Balhézott a repülőn a férfi, sokkolóval kellett leszállítani

Az egész hacacáré 27 órás késést okozott

A múlt héten egy 26 éves skót férfi miatt kényszerleszállást kellett végrehajtania egy Skócia fővárosából, Edinburgh-ból Tenerifére tartó repülőnek – írta meg a Scottish Daily Express, olvasható a mandiner.hu cikkében.

Balhézott a repülőn a férfi, sokkolóval kellett leszállítani
Fotó: NorthFoto

A lap beszámolt róla, hogy az utast sokkolták és lerángatták az edinburgh-i nyaralógépről, mivel a szigeten történő elterelés 27 órás késést okozott. Végül az eredeti úti céltól több mint 500 kilométerre Porto Santóban leszállították az engedetlen utast.

A rendőrség közleménye alapján a gépet azután kellett Porto Santo felé terelni, hogy bejelentést kaptak egy „rendbontó utasról, akinek a viselkedése aggodalmat keltett a személyzetben”. A közleményben azt is leírták, hogy a rendőrök kénytelenek voltak egy „alacsony halálos potenciállal rendelkező elektromos fegyvert használni” az egyik utas hatástalanítására, mivel a férfi nem volt hajlandó együttműködni velük.

„Az állampolgárt végül az ott jelenlévő rendőrök a szokásos eljárási lépéseket követve engedetlenség bűntette miatt őrizetbe vették, a járat pedig folytatta útját a célállomásra” – fejezték be a közleményt.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink