Krónika

Arculatot vált a Twitter

Musk múlt vasárnapi bejegyzésében azt közölte, hogy meg akarja változtatni a logóját

Új, a megszokott kék madár helyett fekete alapon megjelenő fehér X betűt ábrázoló Twitter-logót mutatott be hétfőn Elon Musk, a közösségi médiaplatform tulajdonosa és Linda Yaccarino, a cég vezérigazgatója.

Arculatot vált a Twitter
Arculatot vált a Twitter
Fotó: CFOTO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

„Itt van az X! Csináljuk meg!” – írta Yaccarino a közösségi oldalon, és egy képet is posztolt a cég San Franciscói irodáira kivetített logóról.

Yaccarino és Musk Twitter-profilján is szerepel az új logó, bár a Twitter kék madara továbbra is látható a platformon.

Musk múlt vasárnapi bejegyzésében azt közölte, hogy meg akarja változtatni a Twitter logóját, és profiljának több millió követőjét kérdezte arról, hogy támogatnák-e a közösségi oldal színvilágának megváltoztatását kékről feketére. Az általa közzétett képen megjelenő fekete, világűr témájú háttér előtt ábrázolt stilizált X-re Musk ideiglenes logóként utalt.

Elon Musk májusban jelentette be, hogy egy nő váltja a vezérigazgatói poszton. Linda Yaccarino korábban az NBC Universal reklámosztályának vezetője volt. Kinevezését megelőzően a közösségi médiaplatform bevételeinek drasztikus visszaesését szenvedte el, miután tavalyi adásvételének lezárulását követően számos cég függesztette fel hirdetési tevékenységét a Twitternél Elon Musk sokszor vitatott döntéseivel összefüggésben.

Kapcsolódó írásaink