Krónika

Tragédia: Budapestről induló FlixBus ütközött egy másik busszal Brno közelében, egy ember meghalt, 76-an megsérültek

A súlyos baleset a cseh D2-es autópályán történt, az egyik buszon indiaiak ültek, a másik busz Budapestről Prágába tartott, a balesetben érintett 3 magyar jól van

A tragikus balesetben egy ember meghalt, 76-an megsérültek, közülük 14-en súlyosan. A cseh rendőrség szerint az áldozat az egyik busz vezetője volt – írta meg a 24.hu.

Tragédia: Budapestről induló FlixBus ütközött egy másik busszal Brno közelében, egy ember meghalt, 76-an megsérültek
A csehországi D2-es autópályán történt balesetnél az egyik buszon indiaiak ültek, a másik busz Budapestről Prágába tartott
Fotó: Cseh rendőrség

A helyszínről érkezett hírekből tudjuk, hogy az autópályát teljes szélességében lezárták, helikopterrel is segítették a mentést. Petr Fiala miniszterelnök is részvétét fejezte ki a baleset áldozatainak, és megköszönte a segítséget a szlovákoknak a mentésben.

Az elsődleges információk szerint az egyik busz belerohant a másik hátuljába, de nem derült ki egyelőre, pontosan mi okozhatta a balesetet.

Tomás Berának, a FlixBus szóvivője az MTI tudósítójának elmondta, hogy az utasok állampolgárságát nem tartják nyilván. Értesülései szerint magyar nyelvű kommunikációt három utas igényelt. Kettőt közülük a mentők kórházba szállítottak általános kivizsgálásra. Miután egyikük sem volt sérült, elengedték őket. A harmadik magyar nyelvű utas elutasította a kivizsgálást is.
Jan Grolich dél-morvaországi regionális elöljáró a CT24 közszolgálati hírtelevízióban azt mondta: információi szerint az egyik buszban külföldiek, valószínűleg indiaiak is utaztak.
A balesethez 26 mentőautó és négy mentőhelikopter is kiérkezett. Az autópályán több órán keresztül mindkét irányban szünetelt a forgalom.
A rendőrség szerint a baleset okait vizsgálják. „Megbízható és pontos információink a baleset okairól még nincsenek” – nyilatkozott este a televízióban David Chaloupka dél-morvaországi rendőrségi szóvivő.

Késő este a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a közösségi oldalán at közölte, hogy jelenleg három magyarról tudni, aki a csehországi buszbalesetben érintett Flixbuson utazott, mindhárman jól vannak. Menczer Tamás azt írta, egy férfiről és a fiáról, valamint még egy férfiről van szó.

A prágai magyar nagykövetség kapcsolatban van a cseh hatóságokkal és az utazási társasággal, az érintettek minden segítséget megkapnak - hangsúlyozta az államtitkár.

Kapcsolódó írásaink