Krónika

Fenntarthatóság a javából: itt az ehető kávéscsésze

Tizenkét órát is kibír anélkül, hogy elázna

A legfenntarthatóbb kávézási mód az, ha a folyadék megivása után a csészét is elfogyasztjuk. Az ötletet egy fiatal bolgár vállalkozó meg is valósította, neki köszönheti a világ a Cupffee márkát – hívta fel a figyelmet a különleges innovációra az élelmiszeripari trendeket monitorozó Rizikometer Facebook-posztja.

Az olasz Il Fatto Alimentare cikkére hivatkozva azt írták, a csészék kétféle méretben érhetők el: 110 és 220 milliliteres űrtartalommal. (A kisebb 14 grammos súllyal és 56 kalóriával rendelkezik, a nagyobb pedig 26 grammot nyom és 105 kalóriát tartalmaz.) Az ostyák 6 GMO-mentes növényi alapanyagból készülnek, egyebek mellett zabkorpából, búzalisztből és cukorból. Színezéket, tartósítószert és egyéb adalékanyagot azonban nem tartalmaznak.

Az ostyacsésze 40 percig még úgy is képes ropogós maradni, hogy 85 Celsius-fokos folyadék van benne, és nagyjából 12 órát bír ki anélkül, hogy átázna – írja a Házipatika.

Kapcsolódó írásaink

Mi a cold brew kávé?

ĀAz igazán frissítő cold brew kávé hideg áztatással készül, amelytől egészen más karaktert kap az ital