Krónika

Új közösségi tér jött létre Tatabányán

A tatabányai önkormányzat mintegy 2,5 milliárd forint európai uniós támogatással megújította a Dózsakert városrész és a városközpont zöldfelületeit, illetve a megyeháza előtt közösségi teret hozott létre – közölte a Komárom-Esztergom vármegyei település önkormányzata szerdán az MTI-vel.

Új közösségi tér jött létre Tatabányán
A turul emlékmű – Tatabánya
Fotó: hu.wikipedia.org

A közlemény szerint a Dózsakert városrészben, a sétálóutca és a Dózsa György út 53–55. és 58–62. előtti sétányok felújítása, átalakítása eredményeként javult a közlekedési infrastruktúra a Dózsakert és Újváros között. A megyeháza előtt a korábbi 125 férőhelyes felszíni parkoló helyett 279 parkolóhely létesült két szinten, a mélygarázs felett kialakuló új téren utcabútorokat, ivókutakat, szökőkutat és párakaput helyeztek el.

Kiemelték: a városközpont zöldebbé, élhetőbbé tétele érdekében 22 fát, több ezer cserjét, évelő és egynyári növényt ültettek el. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg – írták a közleményben.

Kapcsolódó írásaink