Krónika

Halálos balesetet okozott az embercsempész

A vádlott semmiféle vezetői engedéllyel nem rendelkezett

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy húszéves montenegrói elkövető ellen, aki 11 indiai személyt próbált az osztrák határon átcsempészni, azonban útközben balesetet okozott, amelyben két személy megsérült, egy pedig elhunyt – számolt be az esetről Magyarország Ügyészsége.

Halálos balesetet okozott az embercsempész
A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség minősített embercsempészés és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat
Fotó: Magyarország Ügyészsége

A vádirati tényállás szerint a húszéves montenegrói férfi 2022 októberében a magyar–szerb határ közelében vett fel személygépkocsival 11 indiai személyt, akiket Ausztriába akart szállítani.

A hajnali órákban, Győrt már elhagyva az M85-ös autóúton haladt, amikor nem az út- és látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezette a járművet, ezért az úttestről lehaladt. Megpróbálta a járművet visszakormányozni az útra, azonban annak során elvesztette uralmát a gépkocsi felett, ami a szalagkorlátnak csapódott, majd a feje tetejére borulva állt meg.

A balesetben a vádlott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, két utast kellett kórházba szállítani, egy személy viszont olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. A vádlott semmiféle vezetői engedéllyel nem rendelkezett.

A letartóztatásban lévő terhelt ellen az ügyészség minősített embercsempészés és halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt emelt vádat. A büntetési tétel a halmazati szabályok miatt 12 évig terjedő szabadságvesztés, és az ügyészség indítványozta, hogy az elkövetőt a bíróság határozott időre tiltsa el a járművezetéstől.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

Kapcsolódó írásaink