Krónika

Gyász: Elhunyt a Titanic sztárja, aki az egyik legmeghatóbb jelenetet játszotta a filmben

94 éves korában halt meg a legenda

94 éves korában elhunyt Lew Palter színész, aki leginkább a Titanic című filmből lehet ismerős a nézőknek – írta a Blikk.hu.

Gyász: Elhunyt a Titanic sztárja, aki az egyik legmeghatóbb jelenetet játszotta a filmben
Képünk illusztráció
Fotó: MH

Lew Palter május 21-én, 94 éves korában hunyt el tüdőrák következtében – árulta el lánya, Catherine a The Hollywood Reporternek.

Objektum doboz

A színész leginkább James Cameron Titanic című, nagy sikerű filmje által vált ismertté, amelyben Isidor Straus üzletembert alakította. Ugyan Palter nem sokat szerepelt a filmben, mégis az egyik legemlékezetesebb jelenet fűződik a karakteréhez.

A Titanic talán legmeghatóbb jelenetében ugyanis Straus és felesége ahelyett, hogy megpróbálnának menekülni a süllyedő hajóról, inkább egymást átölelve az ágyban maradnak, miközben a víz már folyik át a szobájukon.

Objektum doboz

A 94 éves korában elhunyt Lew Palter a színészet mellett tanárként is tevékenykedett. Neves tanítványai közé tartoznak például Ed Harris és Don Cheadle Oscar-díjra jelölt színészek.

„Lew imádta a színészetet, és tanítványait is erre tanította. Mély kíváncsiságot, törődést, intellektust és humort mutatott minden jelenetben, színdarabban és az óráin” – emlékezett meg a színészről Travis Preston, a CalArts School of Theatre dékánja közleményében.

Kapcsolódó írásaink