Krónika

Együttműködés született a bélyeggyűjtők és a kulturális tárca között

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségével (MABÉOSZ) a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM), amely vállalta, hogy számos eszközzel segíti majd a bélyeggyűjtők tevékenységét.

Együttműködés született a bélyeggyűjtők és a kulturális tárca között
Bélyegkiállítás Budapesten (képünk illusztráció)
Fotó: MH/Török Péter

Nyitrai Zsolt, a Miniszterelnök főtanácsadója a megállapodás pénteki, budapesti aláírásakor felidézte: Magyarországon mintegy harmincezer aktív bélyeggyűjtő él és műveli a gyűjtést, ez a megállapodás értük is születik. Hiszen a cél, hogy a jövőben még kiszámíthatóbb környezetben és láthatóbb módon tudjanak működni – emelte ki.

A most aláírásra kerülő nyilatkozat egy hivatkozási alap a bélyeggyűjtők részére a kormányzat irányából – hangsúlyozta. A megállapodás főbb pontjai szerint, a kormány a jövőben közösen dolgozik majd a szervezettel a fiatalok megszólításán, segíti a szervezet közművelődési intézményekben való megjelenéseit, közösen igyekeznek majd fellépni a bélyeghamisítási ügyekben, valamint továbbra is támogatja a kormány a MABÉOSZ rendezvényeit, kiadványai, folyóiratai megjelenését, kommunikációja felerősítését.

Kapcsolódó írásaink