Krónika

Testvérgyilkosság miatt ítéltek el egy zalai férfit

Tíz év börtönbüntetésre ítélt a Zalaegerszegi Törvényszék nem jogerősen egy újudvari férfit, aki tavaly ősszel egy taglózókalapáccsal halálra verte a testvérét – tudatta a bíróság szóvivője kedden.

Testvérgyilkosság miatt ítéltek el egy zalai férfit
Tíz év börtönbüntetésre ítélte a Zalaegerszegi Törvényszék nem jogerősen egy újudvari férfit
Fotó: Facebook/Walter Novak/Pankac Prison/Prague

Bartalné Mentes Judit közölte, a vádlott és két testvére együtt élt Újudvaron, de gyakoriak voltak köztük a veszekedések és a durva szóváltások. A sértett nem dolgozott, a vádlott közmunkásként, alkalmi munkákból élt, az ezekből származó bevételekből, illetve harmadik testvérük rokkantnyugdíjából tartották fenn magukat.

A vádlott és a sértett is italozó életmódot folytatott, utóbbi sokszor kért pénzt testvéreitől alkoholra, emiatt ugyancsak gyakran alakult ki köztük vita.

Tavaly ősszel a vádlott már ittas állapotban volt, amikor a testvére szintén részegen tért haza. A két férfi összeveszett azon, hogy a sértett ismét pénzt kért, mire a vádlott – megelégelve testvére követelőző magatartását – közölte vele, hogy ha még egyszer ezt kéri, megöli. Átment a szerszámoskamrába, ahol magához vett egy 95 centiméteres taglózókalapácsot, és kiment az udvarra, ahol a testvére folytatta a követelőzést. A vádlott emiatt ököllel szemből megütötte, ettől a testvére arccal előre a földre esett, majd az elkövető a kalapáccsal kétszer nagy erővel lesújtott az áldozat fejére.

Az ütésektől a férfi koponyája betört, agya szétroncsolódott, a súlyos sérülésekbe az áldozat pár percen belül belehalt.

A vádlott még többször belerúgott a holttestbe, majd a hátsó kertbe húzta, hogy elrejtse. Egy az utcában lakó férfi azonban a korábbi vitát hallva odaszaladt, és értesítette a rendőrséget. A Zalaegerszegi Törvényszék emberölés miatt tíz év börtönbüntetésre ítélte a férfit, de ez ellen mind az ügyész, mind a vádlott és védője fellebbezett, így a döntés nem jogerős.

Kapcsolódó írásaink