Krónika

Lezárt akta: azonosított tranzakció

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást három férfi ügyében, akik több millió forintot csaltak ki egy sértettől.

Lezárt akta: azonosított tranzakció
Képünk illusztráció
Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint egy 41 éves férfi, valamint 22 és 21 éves társa 2021. január elején mobiltelefonon felvették a kapcsolatot a sértettel, magukat banki ügyintézőknek kiadva. A jóhiszemű áldozattal elhitették, hogy azonosítatlan tranzakciókat hajtottak végre a bankszámlája terhére, ezért szükségük lesz a kártyaadatokra, ennek megakadályozása céljából. A folyószámla tulajdonosa ijedtségében megadta az adatokat, amit felhasználva a csalók több millió forintot utaltak el saját számlájukra. A rendőrök mindenre kiterjedő aprólékos nyomozás során azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket 2022. májusában elfogtak és gyanúsítottként kihallgattak a Szegedi Rendőrkapitányságon.

A trió ellen jelentős kárt okozó csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai a nyomozást most befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Szegedi Járási Ügyészség részére.

Kapcsolódó írásaink