Krónika

Vádat emeltek egy horgászati eszközökkel trükköző csaló ellen Szigetváron

A megvádolt férfi egy hajléktalan adatainak felhasználásával alapított egyéni vállalkozást

Jelentős kárt okozó csalás miatt emelt vádat a Szigetvári Járási Ügyészség egy férfi ellen, amiért egy hajléktalan adataival vállalkozást alapítva 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket egy nagykereskedőtől 2021 végén – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

A vádhatóság a közleményében azt írta, hogy a megvádolt férfi egy hajléktalan adatainak felhasználásával alapított egyéni vállalkozást, annak nevében pedig 2021-ben vette fel a kapcsolatot a – sértett – németországi székhelyű, horgászati cikkek nagykereskedelmével foglalkozó társaság hazai területi képviselőjével.

A vádlott azt állította, hogy egy pécsi székhelyű kiskereskedelmi partnerboltot, valamint webshopot kíván nyitni, amelyhez horgászati cikkeket vásárolna a nagykereskedőtől.

A megbeszélés alapján – a hajléktalan nevével – üzleti partnerként regisztrált a német cég rendszerében, majd 2021 novemberében összesen több mint 36 millió forint értékben rendelt különböző horgászati termékeket, amelyeket a társaság harmincnapos fizetési határidővel le is szállított a vádlott lakóhelyére.

A férfi a kiszállított termékeket átvette, majd azok egy részét tovább értékesítette, a vételárat azonban a sértett részére nem fizette meg.

Az eljárás során – lefoglalással – 27 millió forint kár megtérült – közölte a vádhatóság.

Kapcsolódó írásaink