Krónika

Párizs 2024 - Doppingellenőröket képez az ITA

A 2024-es játékokon alapvetően a franciák nemzeti antidopping-szervezetének emberei látják el a sportolók doppingvizsgálatához kapcsolódó feladatokat

A jövő nyári párizsi olimpián közreműködő doppingellenőrök képzését jelentette be az ITA, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság égisze alatt működő Nemzetközi Tesztelő Ügynökség.

Párizs 2024 - Doppingellenőröket képez az ITA
Párizs 2024
Fotó: AFP/Tetsuya Kikumasa

Az insidethegames.biz beszámolója szerint a 2024-es játékokon alapvetően a franciák nemzeti antidopping-szervezetének emberei látják el a sportolók doppingvizsgálatához kapcsolódó feladatokat, ám az ITA a jelenleginél több szakember bevonását látja szükségesnek, ezért jelentette be kurzusát.

Az ismertető szerint a továbbképzésben olyanok vehetnek részt, akiknek érvényes ápolói, szülésznői, gyógytornászi, gyógyszerészi, laboratóriumi technikusi vagy rendőri diplomájuk van, de orvostanhallgatókra is számítanak. További feltétel, hogy a jelentkezők érvényes munkavállalási engedéllyel tartózkodjanak Franciaországban, és jártasak legyenek az angol nyelvben.

A portál úgy tudja, hogy a francia kormány mintegy nyolcmillió eurót irányzott elő a jövő évi olimpia doppingellenes akcióira.

A 2024-es ötkarikás játékok július 26-tól augusztus 11-ig tartanak majd.

Kapcsolódó írásaink