Krónika

Elfogták a sószórós rablót

A gyanú szerint a negyvenéves férfi sót borított a sértett arcába, majd az üvegcsével többször meg is ütötte

A debreceni járőrök még a helyszín közelében elfogták az elkövetőt – írja a Police.hu.

Elfogták a sószórós rablót
Képünk illusztráció
Fotó: CHASSENET / BSIP via AFP

Járókelők tettek bejelentést a rendőrségre 2023. június 9-én reggel hét óra előtt arról, hogy két férfi dulakodik Debrecenben az Irén utcában. A rendőrök azonnal a helyszínre mentek, ahol már csak az egyikőjüket találták meg. Az ötvennyolc éves férfinak vérzett a feje, és arról számolt be, hogy megpróbálták kirabolni. A támadót a járőrök perceken belül egy közeli utcában elfogták, és előállították a rendőrkapitányságra.

Egy helyi buszon kezdte el zaklatni a negyvenéves férfi a sértettet.

Többször megfenyegette, megütötte, és a hátizsákját, valamint a mobiltelefonját követelte. Amikor leszálltak a buszról, ellökte áldozatát, kitépte a kezéből a táskát, és sietve próbált egérutat nyerni, a sértett azonban utánaszaladt.

Az elkövető ekkor elővett a zsebéből egy sószórót, a tartalmát beleborította áldozata arcába, majd többször fejen is ütötte az üvegcsével.

A rendőrök a táskát és a benne lévő készpénzt, iratokat, különböző értéktárgyakat hiánytalanul megtalálták, a sértettet pedig a mentőszolgálat munkatársai könnyű sérülésekkel szállították kórházba.

A román állampolgár gyanúsítotti kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, a Debreceni Járásbíróság pedig elrendelte a letartóztatását. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kell felelnie.

Kapcsolódó írásaink