Krónika

Ismét lecsapott az országra az eső

A közúti és vasúti közlekedésben is jelentős fennakadásokat okozott az ítéletidő, derült ki az Útinform és a Mávinform beszámolójából.

Ismét lecsapott az országra az eső
A heves esőzés miatt víz alá kerültek az utcák
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A nagy esőzések miatt teljes szélességében lezárták a 21-es főutat a 28-as kilométernél Pásztó közelében, valamint a 35-ös főutat a 75-ös kilométernél Debrecen-Józsa településen pénteken – közölte az Útinform honlapján. A 21-es főúton, Pásztónál, a nagy esőzések miatt alakult ki vízátfolyás, mellékutakon lehet kerülni. A 35-ös főúton, Debrecen-Józsa településen egy csatorna fedlapja és körülötte a burkolat megsüllyedt, beszakadt, a forgalmat mellékutakra terelték – írta az Útinform.

A Mávinform ugyanakkor azt közölte az MTI-vel, hogy meghibásodott a biztosítóberendezés Hajdúhadház és Újfehértó, valamint Debrecen és Ebes között, emiatt a Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Záhony vonalon közlekedő vonatok menetideje 30–50, esetenként 50–100 perccel nőtt; az InterCityk helyett Debrecen és Nyíregyháza között pótlóbuszok szállítják az utasokat.

Ez érinti a Nyírség IC-ket, valamint a Keleti pályaudvarról Miskolcon, Nyíregyházán, Debrecenen át a Nyugati pályaudvarra mindkét irányból közlekedő Tokaj IC-ket is. Csak a személyvonatok közlekednek a Debrecen–Nyíregyháza szakaszon – írták. A vonatok felármentesen vehetők igénybe Szolnok és Záhony között – közölték, hozzátéve: a debreceni fővonalra érvényes menetjegyeket és bérleteket elfogadják a Budapest–Újszász–Szolnok vasútvonalon közlekedő vonatokon is.

A biztosítóberendezés a pénteki heves esőzés következtében hibásodott meg mindkét helyen, a helyreállítás várhatóan szombat estig tart – tájékoztattak.

Kapcsolódó írásaink