Krónika
Vietnamban négy éttermet találtak méltónak egy Michelin-csillagra
Az egyetlen Michelin-csillagos Ho-Si-Minh-városi (saigoni) étterem, az Anan Saigon „új szemszögből közelíti meg” a hagyományos fogásokat

A hanoi Tam Vi hagyományos észak-vietnami fogásaival, házias ételeivel érdemelte ki a Michelin elismerését. Egy másik kitüntetett hanoi vendéglő, a Gia vezetője, Sam Tran tíz évig Ausztráliában tanult, mielőtt visszatért hazájába. A konyhafőnök azt állítja, hogy egy-egy fogással a vietnami kultúra, illetve gasztronómia történetének egy-egy szakaszát meséli el.
Az egyetlen Michelin-csillagos Ho-Si-Minh-városi (saigoni) étterem, az Anan Saigon „új szemszögből közelíti meg” a hagyományos fogásokat.
A japán ízeket kínáló hanoi Hibana by Koki az egyetlen Michelin-csillagos étterem, amely nem a vietnami gasztronómiát népszerűsíti.