Krónika

Mávinform: Újraindul a vonatközlekedés Balmazújváros és Debrecen között

A Debrecen–Füzesabony vonalon utazóknak már nem kell pótlóbuszra átszállniuk

A közlemény szerint augusztus 6-ig napi nyolc vonatpár közlekedik Debrecen és Füzesabony között, viszont a hortobágyi betétjáratok közül több kimarad a menetrendből. A vonalon az Eger irányába, illetve onnan utazóknak Füzesabonyban továbbra is át kell szállniuk, mert a menetrend a nyári időszakban igazodik a miskolci vonalon – Mezőkövesd és Mezőkeresztes–Mezőnyárád között – végzett pályakarbantartáshoz.

Mávinform: Újraindul a vonatközlekedés Balmazújváros és Debrecen között
.
Fotó: MH archív/Csudai Sándor

Június 26-án és 27-én a napközbeni személyvonatok helyett Tiszafüred és Füzesabony, a Tisza-tó sebesvonat helyett Balmazújváros és Poroszló között pótlóbuszok közlekednek. A pótlóbuszokon kerékpárok nem szállíthatók – írták.

A kerékpárral utazók számára a közvetlen eljutás e két napon csak Poroszlóig lehetséges. A tó körüli kerékpárút 1,5-2 kilométerre található a vasútállomástól. Tiszafüredre a 33-as főút mellett teljes hosszban kiépített kerékpárúton lehet eljutni.

Augusztus 6-tól 27-ig pótlóbuszok közlekednek Debrecen és Balmazújváros között a 33-as főút vasútvonal feletti felüljárójának építési munkálatai miatt. A pótlóbuszokon ekkor sem lehet kerékpárt szállítani.

Kapcsolódó írásaink