Krónika

Tehervonat-baleset: hétfő estétől egy vágányon újraindul a vonatközlekedés Újfehértó és Hajdúhadház között

Az este kilenc óra után közlekedő vonatok már a teljes viszonylaton közlekednek, az utasoknak nem kell pótlóbuszra átszállniuk

Hétfő késő estétől egy vágányon újraindul a vonatközlekedés a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonal Hajdúhadház és Újfehértó közötti szakaszán - közölte a Mávinform hétfőn.

Tehervonat-baleset: hétfő estétől egy vágányon újraindul a vonatközlekedés Újfehértó és Hajdúhadház között
Május 8., Vasárnap kisiklott egy tehervonat Hajdúhadház és Újfehértó között. A vasúti pálya helyreállítása napokba telett a Záhonyból Hegyeshalmon át Ausztriába tartó, vasércet szállító tehervonat balesete után. A harmincöt kocsiból álló szerelvény kilenc kocsija siklott ki, teljesen elzárva a kétvágányú, villamosított pályaszakaszt.
Fotó: MTI/Derencsényi István

A várhatóan június első feléig tartó teljes helyreállításig azonban napi két kora reggeli és két délutáni vonat nem közlekedik Debrecen és Nyíregyháza között, a többi vonat esetében öt-tíz perces késések előfordulhatnak.

A Volánbusz párhuzamos járatain keddtől már nem fogadják el a vasúti jegyeket és bérleteket - olvasható a Mávinform oldalán.

Május 7-én siklott ki egy vasérccel rakott tehervonat kilenc kocsija Újfehértó és Hajdúhadház között, a Hajdú-Bihar vármegyei Téglás közelében. A tehervagonok egy része felborult és járhatatlanná tette a pályaszakaszt. A helyreállítási munkák során több mint 250 vasúti szakember dolgozott a kisiklott teherkocsik visszaemelésén, a kevésbé sérült vágányszakasz, a felsővezeték-rendszer és a biztosítóberendezés javításán.

A munkálatok ezután a komolyabban megsérült másik vágány rekonstrukciójával folytatódnak, várhatóan több héten át. Az előzetes becslések alapján a műszaki mentés és a vasúti pálya helyreállításának költsége meghaladja az egymilliárd forintot.

Kapcsolódó írásaink