Krónika

Vihar után: a legtöbb helyen újraindult a vonatközlekedés

Hétfő délután a viharos erejű szél a Dél-Dunántúl több vasútvonalán is akadályozta a vonatközlekedést, felsővezetékek sérültek meg, fák dőltek a vasúti pályára, jelentős késések alakultak ki

Vonatpótló buszokat kellett a vihar okozta károk miatt beállítani az utasok elszállításához. A vasúttársaság szakemberei több helyszínen is nehéz körülmények között végezték a helyreállítást az időjárás miatt. Néhány helyen még késő este, éjszaka is folytatták a helyreállítást, ott a vonatközlekedési korlátozások is maradtak – közölte a Mávinform.

Vihar után: a legtöbb helyen újraindult a vonatközlekedés
A viharos szél miatt leszakadt faágakat távolítanak el tűzoltók egy emelőkosaras járművel (képünk illusztráció)
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Kaposvár és Jákó-Nagybajom állomások között estére kijavították a felsővezetéki hibát, újraindult a vonatforgalom. Éjszakáig helyreállhat a menetrend a Dombóvár–Gyékényes vonalon is.

Sárosd és Nagylók között is elindulhattak a vonatok, miután eltávolították a kidőlt fát és megjavították a felsővezetéket A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon éjszakáig helyreállhat a menetrendszerű vonatközlekedés – sorolta a közlemény.

Hozzátették, hogy Pusztaszabolcs és Dunaújváros között sem kell már pótlóbusszal utazni, újraindult a vonatközlekedés. Adony–Rácalmás–Dunaújváros között a délutáni órákban a viharos szél rongálta meg a vasúti felsővezetéket.

Balatonszárszó és Balatonboglár között dízelvontatással megindult a vonatforgalom. Már nem kell átszállni pótlóbuszra, de továbbra is jelentős, 30–60, esetenként 60–90 perces késéssel kell számolni a Budapest–Székesfehérvár–Nagykanizsa vonalon, ahol várhatóan kedd hajnalra állhat helyre a menetrend – írta a Mávinform.

Kitértek arra is, hogy enyhült a viharos szél, így megszüntették a Székesfehérvár és Porpác közötti szakaszra bevezetett 80 kilométer/órás sebességkorlátozást. A Budapest–Székesfehérvár–Szombathely, illetve Zalaegerszeg között közlekedő vonatok menetrendje éjszaka állhat helyre.

Közölték azt is, hogy Záhony és Mándok között 19 óra 45 perckor fa dőlt a sínekre. Az eltávolításáig szünetel a forgalom. A Záhonyból Mátészalkára 19.25-kor elindult személyvonat várakozásra kényszerül. A Záhony–Mátészalka vonalon hosszabb menetidőre kell számítani a két késő esti, éjszakai vonat esetében – áll a közleményben.

Kapcsolódó írásaink