Krónika

Így tisztelgett Tina Turner előtt III. Károly király – VIDEÓ

Tina Turner haláláról még III. Károly király is megemlékezett

Tina Turner halálának híre mélyen megrázta III. Károly királyt is, így a Buckingham-palota különleges módon emlékezett meg róla – írja az Elle.hu.

Így tisztelgett Tina Turner előtt III. Károly király – VIDEÓ
Fotó: NorthFoto

Tina Turner a királyi család nagy kedvence volt. III. Károly királyt is megrázta Tina Turner halálának híre, a 83 éves előadót a rock'n'roll királynőjének tartották. Az uralkodó úgy érezte, hogy az énekesnő megérdemli, hogy a Buckingham-palotában valami nagyon különleges dolog történjen a tiszteletére.

III. Károly király ugyanis elrendelte, hogy a walesi gárda zenekara Tina Turner 1989-es, The Best című slágerét játssza a Buckingham-palota előtti őrségváltáson pénteken. Ilyen laza, a szabályoktól eltérő esemény nagyon ritkán történik a királyi családnál, így bizonyára a királyt tényleg nagyon mélyen érintette az előadó halálhíre.

A 74 éves Károly király 1986-ban találkozott először a legendás énekesnővel, amikor fellépett a Prince's Trust All-Star rockkoncerten a londoni Wembley Stadionban.

Nemcsak károly király, de Diana hercegné is rajongott Tina Turner zenéjéért, Vilmos herceg korábban arról számolt be, hogy mindig a Time to Walk című slágere szólt nálunk, amikor édesanyjuk visszavitte őket a bentlakásos iskolába. De Vilmos herceg azt is elárulta, hogy sokszor a The Best ment a kocsiban, amelyre a család egy igazi bulit kerekített, többször is üvöltve énekelték az autóban Tina Turner leghíresebb dalait.

Objektum doboz

Kapcsolódó írásaink